Recht door Colleges

In onderstaande filmpjes geef ik advies aan studenten op verschillende onderwerpen.

http://www.youtube.com/watch?v=qVK2dEy43R8&list=FLeA7f0t_9wUUoY1KgMdjPJA

http://www.youtube.com/watch?v=yIIgOGQ58P8

http://www.youtube.com/watch?v=zrbzUAlbWJY

Persbericht van het juridisch Loket

Studenten lopen geld mis

21-8-2013

Studenten kennen hun rechten onvoldoende waardoor ze vaak geld mislopen. Tijdens de introductieweken lanceert het Juridisch Loket daarom online colleges op YouTube met een duidelijk juridisch advies. Zo helpen de juristen studenten om meer geld over te houden.

Duidelijke informatie Youtube
Het Juridisch Loket wil studenten tijdens de start van het nieuwe studiejaar zo goed mogelijk informeren over hun rechten. Jan Albert Waal, algemeen directeur signaleert: “Jongeren zijn onvoldoende op de hoogte van hun rechten. Vaak draaien zij onterecht op voor de kosten van een ander. We weten dat deze jonge doelgroep bij problemen online naar informatie zoekt. Daarom biedt het Juridisch Loket, naast de website, nu ook heldere uitleg via YouTube external linkaan.”

Hoe houd je geld over?
Wat moet je als student doen als je verhuurder je een hoge rekening voor de reparatie van een lekkende dakgoot of vernieuwing van de cv-ketel stuurt? Juristen Bas en Sonja geven op YouTube external linkadvies waarmee studenten hun recht kunnen halen en geld besparen. Zo verwijzen ze naar een voorbeeldbrief op de website van het Juridisch Loket die studenten kunnen sturen als hun verhuurder onterecht kosten voor groot onderhoud in rekening brengt. In de online colleges krijgen studenten ook bruikbare tips over onterechte huisuitzetting, bijbaantjes en abonnementen.