Thema-avond met Boris van der Ham

Op 4 juli jl. was oud-Tweede Kamerlid Boris van der Ham in Alphen aan den Rijn aanwezig om met de leden van D66 in gesprek te gaan over het onderwerp ‘democratische vernieuwing’.

Tijdens de thema-avond heeft Boris uitgebreid verteld om welke reden hij kritisch is op het huidige kabinet, bijvoorbeeld waar het gaat om het afschaffen van het referendum. In dat kader heeft Boris met een aantal andere leden van D66 het initiatief genaamd ‘Opfrissing’ opgericht. Voor meer informatie zie: http://opfrissing.nl 

Wat wil ‘Opfrissing’?

“We willen dat D66 het ideaal om mensen meer te betrekken bij de politiek weer opfrist. Want dat ideaal is nu meer nodig dan ooit. Wij willen dat doen door bepaalde beproefde ideeën opnieuw onder de aandacht te brengen, maar ook door met geheel nieuwe voorstellen te komen. Binnen D66 willen we een platform zijn tot ideeënontwikkeling, en om samen op te trekken invloed uit te oefenen. Op deze website worden de komende tijd verschillende ideeën gezet, zowel voor interne, lokale, provinciale, nationale en Europese politiek.

Maar we beginnen nu met een gemeenschappelijke oproep over het referendum, omdat dit het meest actueel is”. 

Tijdens de thema-avond hebben wij de plannen van Opfrissing besproken en heeft Boris tevens verteld over zijn boeken. Aansluitend was er ruimte voor het stellen van vragen.

Het was een geslaagde thema-avond met een goede opkomst en veel interactie. We bedanken Boris voor zijn positieve bijdrage aan deze avond.